Ochrona prywatności Użytkowników strony sklep.WarsztatyFotograficzne.pl jest dla nas bardzo ważna i dlatego wszystkie dane osobowe będą gromadzone, wykorzystywane i przetwarzane zgodnie z zasadami zawartymi w ustawie o ochronie danych oraz ustawie o świadczeniu usług drogą elektroniczną. Anna Wyłupek-Chmiel (AWC), do którego należy też strona sklep.WarsztatyFotograficzne.pl, zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności. Każdego klienta AWC i Użytkownika strony WarsztatyFotograficzne.pl obowiązuje aktualna Polityka Prywatności znajdująca się pod adresem: http://sklep.warsztatyfotograficzne.pl/polityka-prywatnosci/. AWC nie sprzedaje osobom trzecim danych personalnych czy adresowych Klientów i Użytkowników swoich stron, a jakiekolwiek zmiany wprowadzane w Polityce Prywatności nie wpływają na tę zasadę. Jeśli nie zgadzasz się z naszą Polityką Prywatności, proszę nie odwiedzać stron AWC, nie prenumerować biuletynów AWC oraz nie nabywać produktów i usług oferowanych przez AWC.

Dane osobowe

Podczas korzystania ze strony sklep.WarsztatyFotograficzne.pl Użytkownik może zostać poproszony o podanie niektórych swoich danych osobowych, np. poprzez wypełnienie formularza zgłoszeniowego newslettera. Dane, o które poprosimy – zazwyczaj jest to tylko imię oraz adres e-mail, na który będziemy przesyłać zaprenumerowane informacje. W przypadku formularzy do składania zamówień Użytkownik będzie poproszony o podanie pełnych danych osobowych. AWC wymaga wyłącznie tych danych osobowych, które są niezbędne do działania strony i oferowanych na niej usług. Niepodanie wymaganych danych zablokuje czynności lub dostęp do funkcji, których te dane dotyczyły. Bez podania koniecznych danych nie będzie możliwe też złożenie zamówienia.

Subskrypcja newslettera

Do zaprenumerowania bezpłatnego informatora elektronicznego (newslettera) konieczne jest podanie we właściwym formularzu swojego imienia i adresu poczty elektronicznej (adresu e-mail). Pola te są obowiązkowe. Uzyskane w ten sposób dane są dodawane do listy mailingowej. Adres e-mail jest niezbędny do tego, aby AWC mogło wysłać Użytkownikowi newsletter, natomiast imię umożliwia zwracanie się do jego prenumeratorów po imieniu.

Składanie zamówień

Zamawianie usług i produktów oferowanych przez AWC wymaga podania w formularzu zamówienia pełnych danych adresowych. Pola obowiązkowe są odpowiednio oznaczone. Dane te są wykorzystywane wyłącznie w celu realizacji zamówienia. W przypadku płatności on-line (np. za pomocą karty kredytowej lub e-przelewów) obsługę Klienta przejmuje DotPay. W tych wypadkach tylko system bezpiecznych płatności DotPay zna dane podawane w jego formularzach i jest za te dane odpowiedzialny. Formularze DotPay znajdują się na jego stronach i są szyfrowane odpowiednimi technologiami.

Niezapowiedziane wiadomości

AWC zastrzega sobie prawo do wysyłania niezapowiedzianych wiadomości do osób, których dane kontaktowe posiada oraz które zgodziły się z niniejszą Polityką Prywatności. Pod pojęciem niezapowiedzianych wiadomości należy rozumieć informacje dotyczące bezpośrednio: usług i produktów oferowanych przez AWC (np. czasowe promocje, nowe produkty etc.); witryn AWC (np. zmiany na stronie, nowe funkcje itp.) listów niekomercyjnych (np. życzenia okolicznościowe) oraz listów komercyjnych, których wysyłka została zamówiona przez klientów lub podmioty współpracujące z AWC. Podmiot zlecający wysyłkę informacji komercyjnych nie ma wglądu w dane osobowe Użytkowników, którzy znajdują się na listach mailingowych AWC. Informacje komercyjne są filtrowane w stopniu w jakim jest to możliwe oraz ograniczana jest ich objętość, a ich wysyłka jest sporadyczna.

Jawne dane osobowe

Dane osobowe podawane przez Użytkownika na stronach należących do AWC podczas wysyłania komentarzy do artykułów, zamieszczania odpowiedzi na forum itp. są dostępne dla wszystkich odwiedzających te strony. AWC nie ma możliwości zabezpieczenia Użytkownika przed osobami prywatnymi lub firmami, które te dane wykorzystają do przesłania mu nieokreślonych informacji. Dlatego dane te nie podlegają Polityce Prywatności.

Inne formularze

Formularze, które znajdują się gościnnie na stronach należących do AWC i dotyczące usług, produktów, serwisów oraz czasopism nieobsługiwanych przez AWC nie podlegają Polityce Prywatności.

Cookies (ciasteczka)

Niektóre obszary stron należących do AWC mogą wykorzystywać cookies, czyli małe pliki tekstowe wysyłane do komputera Użytkownika identyfikujące go w sposób potrzebny do uproszczenia lub umorzenia danej operacji. Cookies nie są szkodliwe ani dla komputera, ani dla Użytkownika i jego danych. Warunkiem działania ciasteczek jest ich akceptacja przez przeglądarkę i nieusuwanie ich z dysku.

Partnerzy

Polityka Prywatności nie dotyczy obcych serwisów i innych firm, których dane kontaktowe podane są na stronach oraz w biuletynach należących do AWC.

Wyłączenie odpowiedzialności

Zawarte na stronach AWC artykuły zawsze są zgodne z opinią AWC i opinią takową są. Opinie wyrażone przez Użytkowników na forum, w komentarzach lub w inny sposób nie zawsze są zgodne z opinią AWC. AWC nie bierze na siebie odpowiedzialności za treść zamieszczanych reklam. Użytkownik powinien być ostrożny reagując na reklamę lub nabywając reklamowane usługi i produkty. Wprawdzie AWC przykłada dużą wagę do tego, aby reklamodawcy publikujący swoje reklamy byli wiarygodni, ale nie może odpowiadać za ich czyny. Dane adresowe, jak i szczegóły oferty każdego reklamodawcy, można uznać za pewne tylko w momencie publikacji. Ewentualne pytania dotyczące Polityki Prywatności prosimy przesyłać na adres: sklep@warsztatyfotograficzne.pl.